Paragliding er natur, oplevelser og spænding

Vi kan også flyve termikflyvning
- både i Danmark og fra bjerge i udlandet.

Ved termikflyvning udnytter vi at opvarmet luft stiger opad. Flere gange om året arrangeres der klubture til bjergene for at dyrke denne del af sporten.
For at flyve termikflyvning i Danmark må vi lave optræk. Med en ca. 1000 meter lang line trækker vi hinanden op i 300- 500 meters højde. Hvis vi finder termik, kan vi flyve distanceture på adskillige kilometer. Vi kan flyve året rundt, men den bedste årstid er sommeren.

Hvad er paragliding?

”En meget stor del af vores liv!” - vil nogle af os der har fløjet i en årrække nok svare.
Og sandt er det at alle der vælger at bruge noget tid på at lære at flyve paraglider ikke kan undgå at blive mærket af de oplevelser det giver.
Det er en sport man kan dyrke på det niveau man selv vælger. Lige fra den rolige turistagtige flyvning i blød stabil luft langs en dansk kystskrænt, til den mest intense termikflyvning i bjerge.
Du får måske det bedste indtryk ved at kigge på nogle af de billeder eller filmklip, vi har lagt ind på hjemmesiden. Men oven i det kan du lægge en hel masse sanseindtryk, følelser, spænding, kammeratskab, naturoplevelser, frisk luft og meget mere.

Skræntflyvning er den mest almindelige form for flyvning i Danmark.

I Danmark flyver vi meget ved kyster med høje skrænter, hvor der er pålandsvind. Når vinden kommer ind over skrænten bliver den presset opad, og dette kan vi udnytte til at holde os flyvende i timevis foran en skrænt. Ganske på samme måde som mågerne kan hænge der i timevis når vinden er rigtig.
Det er en fantastisk måde at opleve den flotte danske natur på.

Nordjylland råder over nogle af Danmarks bedste skrænter til paragliding. Den største skrænt ligger nord for Løkken og er ca. 10 km. Lang. Andre populære steder er f.eks Svinkløv, Hanstholm, Ertebølle, Rønbjerg, Ulbjerg, Dokkedal m.fl.

Paraglidersport er også et aktivt klubliv.
Ud over oplevelserne i luften lægger vi også vægt på et godt socialt miljø i klubben.

Snakken på skrænten hvor flyveteknik, oplevelser, vejr og vind bliver diskuteret er en hyggelig og vigtig del af paragliding.